Fudgen valmistus ja säilytys
Fudgen valmistuksessa ei pihistellä vaan käytetään laadukkaita raaka-aineita eli sokerin sekaan kunnolla kermaa ja gheetä (kirkastettua voita). Valmistus tapahtuu käsin pienissä erissä, jotta fudge on aina tuoretta. Fudgea keitetään pitkään ja se vatkataan pehmeäksi. Valmistus vaatii aikaa, mutta lopputulos palkitsee: pehmeä kermainen suussasulava fudge.
Maku on tärkein. Fudge ei saa maistua keinotekoiselta eli fudget pidetään mahdollisimman luonnonmukaisina. Osaa mauista kuitenkin vahvistetaan aromeilla, jotta maku on selkeä ja täyteläinen.
Fudge säilyy huoneenlämmössä. Parhaiten fudge säilyy ilmatiiviisti suljettuna, sillä se kuivahtaa ilman kanssa kosketuksissa. Jotta fudge on nauttiessa mahdollisimman tuoretta, pehmeää ja suussasulavaa on sen paras säilyvyys noin 6 viikkoa valmistuksesta, parasta ennen -merkintään saakka.